Momotaro Bacteria House

Momotaro original Bacteria House filtermedium is een uniek filtermedium. 
Op dit poreuze keramische materiaal hechten en nestelen niet alleen zeer snel de bacterien die zorgen voor een optimale omzetting van ammonium naar nitrieten en van nitrieten naar nitraten maar nestelen zich ook, in de poreuze binnenzijde, de bacterien die zorgen voor een hoge reductie van de nitraten. 

Door de zuurstofbinding aan het vallende water, gerealiseerd door de toepassingen van het Bakki Shower filtersysteem kan de bacteriecultuur optimaal gedijen. In de poreuze binnenzijde is de zuurstofarme omgeving de ideale omgeving voor de bacterien die de nitraten omzetten. Het Bacteria House zorgt ook voor een enorme buffer om zweefvuil op te vangen.
Dit zorgt normaal voor een sliblaag, maar door het vallende water wordt dit vuil geschuurd over de grove structuur van het filtermateriaal waarna het oplost in het water. Daarnaast kunnen ook andere bacterien die zich ontwikkelen op het filtermedium zorgdragen voor de afbraak van organisch afval.
De stoffen die vrijkomen door deze organische afbraak worden weer omgezet door de " gewone" bacteriecultuur die normaal in een biologisch filter gedijen.

10 Kg is voor ruim voldoende voor 10 kuub koivijver

prijs per 10 kg is   225,00 euro incl BTW 
 

Team koionline

KoiOnline Nederland

Wij zijn een van de beste gesorteerde winkels op het gebied van vijvers en koi in de Benelux. We streven er naar u goed te informeren over de nieuwste trends op het gebied van vijvers en Japanse koi. Tevens bent u van harte welkom in ons koi- en vijvercentrum te Landgraaf.

Japanreis