Uw nieuwe vijver

Vijverbouw:
Zoekt u een partner voor uw aan te leggen nieuwe vijver of een renovatie project.
Bij Koionline Landgraaf bent u aan het juiste adres. hieronder vind u een aantal voorbeelden:

Biologische vijver:
De meest toegepaste variant is de biologische vijver. Kenmerkend voor dit type vijver is het natuurlijk evenwicht, welke wordt gecreëerd door de aanwezigheid van tal van planten en dieren die leven in en rondom de vijver. Op deze manier levert de natuurlijke vijver een grote bijdrage aan de sfeer in de tuin. 

Meest kenmerkende eigenschappen van een biologische vijver zijn:
✓ Gesloten systeem, er is geen connectie met het grondwater.
✓ De vijver is bevolkt met kleine siervissen en amfibieën.
✓ De diepte is opgebouwd in plantzones tot 100 cm diep.
✓ Zuurstof- en moerasplanten zorgen voor een natuurlijke balans.
✓ Eventueel is er bodembedekking aanwezig in de vorm van zand, substraat of grind.

Visvijver:
Visvijvers hebben een meer natuurlijke vorm en door beplanting geschikt gemaakt voor meerdere soorten vissen. Veelal vissoorten welke ook in natuurlijke omgevingen voorkomen. Dit soort vijvers vragen beperkte verzorging en onderhoud.
De echte natuurliefhebber kan ongelooflijk veel plezier beleven aan deze inheemse vissen. Om het water zuiver en van goede kwaliteit te houden is een goede beplanting of een filterinstallatie noodzakelijk. 

Koi vijver
Een koi vijver wordt speciaal voor het houden van vissen aangelegd. Dit soort vijvers vragen redelijk wat verzorging en onderhoud.
U dient zich hiervan bewust te zijn als u voor een koi vijver kiest.
Het koi-houden is een echte passie, een prachtige hobby. De echte liefhebber kan ongelooflijk veel plezier beleven aan deze kleurrijke vissen. Ze worden snel handtam en kunnen als echte tuindieren worden beschouwd.
Mooie koi zijn prijzige vissen die optimale leefomstandigheden vragen. Om het water zuiver en van goede kwaliteit te houden is een degelijke filterinstallatie noodzakelijk. In  koivijvers bepalen vissen het aanzicht van de vijver, vooral gekleurde karpers (Nishiki-goi), goudvisachtigen en steuren.

Zwemvijver:
Voor iedereen die een blauw clean zwembad niet passend vind, is de zwemvijver de uitkomst.
Deze zwemvijver ziet eruit als een vijver, is nooit blauw en wordt op een natuurlijke manier in de tuin ingepast.
Om hygiënisch te kunnen zwemmen wordt de vijver voorzien van een planten of een helophyten-filter in combinatie met een trommelfilter.
Dit filter is beplant met snel groeiende moerasplanten, welke er voor zorgen dat nitraten en fosfaten uit het vijver water worden gehaald. In een zwemvijver worden nimmer vissen gehouden.

Van een eerste ontwerp, het graven, metselwerk,folie lassen, filters plaatsen alles in eigen beheer

KoiOnline Nederland

Wij zijn een van de beste gesorteerde winkels op het gebied van vijvers en koi in de Benelux. We streven er naar u goed te informeren over de nieuwste trends op het gebied van vijvers en Japanse koi. Tevens bent u van harte welkom in ons koi- en vijvercentrum te Landgraaf.

Japanreis