KoiOnline Landgraaf uw Koi specialist

Ecolan vijverfolie

Ecolan onze partner in vijverfolie sinds 2007.
Begin jaren '90 begon de grote opmars van het fenomeen tuinvijver.  Bij de aanleg van een nieuwe tuin hoorde als vast onderdeel een mooie, met vijverfolie gemaakte, tuinvijver. Jarenlang werd er gebruikt gemaakt van PVC vijverfolie  Poly Vynil Chloride) voor de afdichting.
Al snel werd duidelijk dat PVC onder invloed van UV licht (zonlicht) na een aantal jaren barsten ging vertonen met lekkages als vervelend gevolg.

Dit fenomeen staat bekend als het "uittreden van de weekmakers", de oliën die de PVC flexibel maakte 'verdampten' als het ware uit de vijverfolie.
Ecolan EPDM vijverfolie kent dit probleem niet, het wordt niet aangetast door UV straling.

Sinds 1991 is er bijna 2,0 miljoen vierkante meter ECOLAN® EPDM vijverfolie gebruikt door de Nederlandse hoveniers en tuinliefhebbers.
Uit onderzoek is gebleken dat de testwaarden van de EPDM in deze vijvers keer op keer de gestelde normen overtreft.

Vijvers zijn een goede investering voor uw tuin. Niet alleen de belevingsfactor is hoog, ook de waarde van uw perceel zal hiervan profiteren. Voor u is het daarom belangrijk dat na enkele jaren deze zelfde vijver er nog als nieuw uitziet. De EPDM vijverfolie van ECOLAN® biedt u deze mogelijkheid.

Ecolan & Koionline samen gericht op duurzaamheid

KoiOnline Nederland BV

Wij zijn een van de beste gesorteerde (internet) winkels op het gebied van vijvers en koi in de Benelux. We streven er naar u goed te informeren over de nieuwste trends op het gebied van vijvers en Japanse koi. Tevens bent u van harte welkom in ons koi- en vijvercentrum te Landgraaf.