KoiOnline Landgraaf uw Koi specialist

Marudoh koifarm

Marudo Koi Farm

Marudo Koi Farm is nu bekend als een van Niigata topkwekers. 
Veel van de grote kwekers nu streven naar een 'one stop shop' te worden en Marudo is niet anders. Met Koi verkoop wereldwijd en een enorme bewondering voor hem en zijn Koi in de VS en Europa hij probeert uit te breiden naar andere rassen. Het uitbreiden van de fokkerij betekent ook het uitbreiden van de boerderij die er is gebeurd sinds 2005 toen de oude faciliteit in de aardbeving werd beschadigd.

Hisashi Hirasawa is nu 54 jaar oud. Hij sloot zich aan Dainichi Koi Farm toen hij slechts 15 jaar oud was en werkte daar 18 jaar. De kennis die Hisashi heeft geleerd van Dainichi heeft nu hem tot een van de top Koi kwekers in de wereld. Het was van vitaal belang ervaring voor hem, en vele anderen die al bij Dainichi zijn geschoold.

Marudo Koi boerderij heeft nu 5 vestigingen in verschillende gebieden rond Niigata.
Het huis in Ohira is de oudste faciliteit en is waar Hirasawa San grootvader begon met het fokken van Koi!
Het huis dat de meeste 'Old School' Japan reizigers zullen onthouden is de ene in Nigoro, dit is waar het gezin woonde voorafgaand aan de aardbeving in 2004.
Enkele prachtige Koi werden gekocht van deze plek, ik kan Nisai herinneren er zijn, dat zou de haren op te maken de achterkant van je nek opstaan!
Een van de nieuwere huizen is op Route 17, dat is de belangrijkste weg van Nagaoka naar Ojiya. Je kunt het niet missen, een enorme glazen huis.
Zeer dicht bij deze faciliteit is de nieuwe familie thuis, al snel gebouwd na de aardbeving en de vlakke grond. Een zeer mooi huis, wat natuurlijk zou niet compleet zijn zonder een enorme gloednieuwe Koihuis! Een zeer moderne faciliteit met 13 tanks, variërend van 10 ton tot 35 ton.
 Zoals de meeste kwekers  hebben ze een apart huis alleen voor hun Tosai.
De Sanbusho faciliteit is met het bedrijf voor vele jaren en heeft 28 vijvers, variërend van 10 tot 30 ton. Dit is een enorm Tosai huis. Ik heb een aantal fantastische vis hadden hier door de jaren heen.

Ondertussen is Marudoh koifarm geen kleine organisatie meer
Ze hebben 6 full-time medewerkers en 3 part-time medewerkers om hen te helpen bij het drukke tijden.

Marudo Koifarm verbruikt ongeveer 30 sets van de ouder Koi bij het fokken. Afgezien van Sanke, Kohaku en Showa Marudo Koi Farm produceert Chagoi, Karashigoi, Kujaku, Mukashi Ogon, Kabuto Ogon, Yamabuki Ogon, Shiro Utsuri, Gin Rin Kohaku, Asagi, Purachina, Gin Matsuba en Kin Matsuba!

Koi zoals Kabuto zijn zeer oud en traditionele Koi die vele jaren geleden werden geproduceerd, maar werden afgebouwd als gevolg van gebrek aan vraag. Kabuto zijn altijd één van mijn favoriete Koi, omdat je ze gewoon nog niet meer vaak ziet. 

 

KoiOnline Nederland BV

Wij zijn een van de beste gesorteerde winkels op het gebied van vijvers en koi in de Benelux. We streven er naar u goed te informeren over de nieuwste trends op het gebied van vijvers en Japanse koi. Tevens bent u van harte welkom in ons koi- en vijvercentrum te Landgraaf.