Nieuws RSS


IN THE PICTURE: DAINICHI

Meer informatie 14-01-2009

Futoshi Mano die beter bekend is onder de naam Dainichi koifarm kweekt voornamelijk Go-Sanke (Kohaku, Sanke en Showa) Zijn Koifarm, inclusief mudponds, beslaat de enorme oppervlakte van 250.000 m2 De naam Dainichi doet vermoedelijk al een belletje bij u rinkelen. De Dainichi familie kweekt namelijk al generaties lang koi en is grondlegger van de beroemde Dainichi bloedlijn. De Dainichi bloedlijn is ontstaan uit kruisingen met de Torazo, Izuma en Jinbei bloedlijnen. De Dainichi koi kenmerken zich door een dieprode kleur die scherp afgetekend is, in combinatie met een helderwitte huid. Het zwart komt verspreid voor in kleinere patronen. De Dainichi koi bezitten een zeer goede lichaamsbouw. Wij zijn zeer bevoorecht om 2 keer per jaar bij Mano te mogen \'handpicken\' Ondertussen hebben we een aantal van zijn \'tategoi\'aangekocht die in de mudponds doorgroeien Er wordt niet stilgezeten op de Dainichi Farm, ouderparen uit de Dainichi bloedlijn worden namelijk gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe bloedlijnen, een voorbeeld hiervan is de Matsunosuke bloedlijn. Video Sakura: Grand Champion All Japan Show 2007
Foto: 207/0Foto: 207/1Foto: 207/2

INTERVIEW: OTSUKA

Meer informatie 12-01-2009

Yoshikazu Otsuka (Otsuka Koi Farm) De Asagi geproduceerd door Mr Otsuka\'s won de categorie Grand Champion op de 34e en 35e All Japan Combined Nishikigoi Show, die gevestigd zijn reputatie als een Asagi producent. Hij is ook de verbetering van het niveau van zijn Goshiki Showa en Goshoku Sanke en heeft blijk gegeven van zijn vermogen door gerangschikt als een van de top-winnaars in de \'Goshiki Categorie\' op verschillende koi shows. Deze keer een interview met hem personlijk: Otsuka Koi Farm is opgericht in 1962, maar full-time Nishikigoi productie werd gestart in 1984, toen kwam ik terug van de opleiding. Na mijn afstuderen aan de middelbare school, ik kreeg de opleiding van 2 jaar onder begeleiding van Yokio Isa (Maruyo Koi Farm) die is mijn vader\'s oudste broer. Ik ben er vrij zeker dat het hetzelfde is met andere mensen, maar voor mij de \'productie\' is iets wat je jezelf leert, en door het kijken naar de ervaren fokkers. Toen ik over de Koi bedrijf van mijn vader, ik had een vijver van slechts ongeveer 2,5 hectare, want ik was geen specialist, maar binnen in de afgelopen 20 jaar, ik steeg tot ongeveer 11 hectare. Wij produceren nu vele variëteiten zoals Ochiba, Goshiki Sanshoku, Goshiki Showa, Goshiki, Asagi, Kigoi, Gosanke, Chagoi, en de Doitsu afstammings. Onze bekendste variëteit is ongetwijfeld Asagi, Goshiki Sanke en Showa Goshiki. Onze Asagi won de categorie Grand Champion voor de tweede keer in een rij op All Japan show. Onze Goshiki Sanke en Goshiki Showa Ook zijn gerangschikt runners-up in de categorie en Goshiki hebben bereikt erkenning. Mensen hebben verschillende smaken in Koi, maar ik probeer hard voor zo veel mogelijk mensen te laten genieten van Otsuka koi. Ik wil gewoon prachtige Koi produceren zodat dat ik mezelf zal tevreden kan zijn, ondanks wat de anderen zeggen. Het zou prachtig zijn als mijn klanten zijn tevreden met Koi die overtuigend voor mij. In de toekomst zou ik graag een merk van Koi die in ieders ogen alleen door het horen van de naam \'Otsuka Koi Farm.\' Sinds Niigata is de geboorteplaats van de Nishikigoi, zijn er vele, vele fokkers. Elke kweker heeft zich ertoe verbonden meer mooie Koi. Dat wordt een felle concurrentie, die helpt bij het maken van hoge kwaliteit Koi. U kunt niet uniek door Koi die zijn hetzelfde als de anderen \', en je kunt niet winnen wedstrijden zonder uniekheid. Iedereen werkt hard om dagelijks hun kenmerken en te proberen om een nieuwe variëteit. Het duurde ongeveer 6 jaar voor mij te stabiliseren mijn Goshiki Sanshoku en Goshiki Showa. Ik denk dat een dergelijke ambitie en rivaliteit zijn de kracht van Niigata de Nishikigoi en zijn de redenen van hun fascinatie.
Foto: 201/0Foto: 201/1

BEKKO: DE UITLEG

Meer informatie 11-01-2009

Bekko. Bekko zijn niet-metaalkleurige koi die geel, rood of wit zijn met sumi-vlekken op het lichaam. Bekko worden dikwijls verward met Utsuri; maar Utsuri zijn zwart met gele, rode of witte vlekken. Men kan eigenlijk stellen dat een Shiro Bekko een Sanke is zonder hi. De sumi-vlekken moeten uiteraard mooi vol zwart zijn. De vinnen van de Bekko mogen wit zijn of sumi-gestreept. De tekening. De tekening op de Bekko is eenvoudig. De kleine sumi-vlekken zijn over het ganse lichaam verdeeld. Op de kop van de Bekko mag geen sumi aanwezig zijn en de kleur op de kop moet gelijk zijn aan deze van de rest van het lichaam. Sumi-vlekken die op kleine puntjes lijken worden als niet mooi ervaren. Bij een Bekko is het algemeen beeld belangrijker dan het al of niet juist zitten van een bepaalde vlek. Aka Bekko : dit is een rode koi met zwarte vlekken. Aka Bekko met een mooi rode kleur zijn zeer zeldzaam. Meestal is de kleur dan ook eerder oranje getint. Shiro Bekko : worden dikwijls verward met Shiro Utsuri. De vis moet een sneeuwwitte huid hebben en zowel op de kop als de rest van het lichaam. Doitsu Shiro Bekko zijn zeer prachtig als ze geen grote doitsu-schubben op de rug hebben. Ki Bekko : dit is een gele koi met zwarte vlekken. Ki Bekko worden dikwijls verward met Ki Utsuri.
Foto: 194/0

WIE GAAT ER MEE....

Meer informatie 09-01-2009

Geachte koiliefhebber, Iedere lente maken we een 1 a 2 reizen naar \'het land van de rijzende zon\'. Wat is nu mooier dan dat u zelf uw koi selecteert bij een topkweker in Niigata, de bakermat van de moderne Japanse koi. Wij kopen onze Koi o.a. bij de volgende kwekers: Yoshinori voor Kujaku Hasegawa voor Kohaku; Isa voor Showa Izumiya voor Yamabuki Dainichi voor Kohaku en Showa Hirasawa voor vele variëteiten Matsunosuke voor Kohaku, Sanke, Koromo en Goshiki Ikarashi Seki voor Doitsu Torazo voor Gosanke Shinoda voor Ginrin en Doitsu Tanaka voor Ochiba en Chagoi Hoshikin voor Kohaku Suda voor vele variëteiten Hosokai voor Asagi Nishi voor Ki Utsuri Voor ieder iets wils vanaf 25 tot 110 cm van babykoi tot JUMBO en... TATEGOI. Ticket indicatie voor begin Maart € 750,00 ER ZIJN VOOR MAART 2009 NOG 2 PLEKKEN VRIJ...... een mailtje naar info@koionline.nl en wij kunnen u vrijblijvend informeren Of bel: 06 13564731 KOIONLINE BV BOSHEIDE 22 6373 CM LANDGRAAF.
Foto: 195/0Foto: 195/1

In the picture: YAGENJI

Meer informatie 08-01-2009

Voornaamste kweek: Go-Sanke, Utsuri\'s en GinRin Showa Oppervlakte aan faciliteiten en mudponds: 30.000 m2 Farm: Mushigame, Yamakoshimura, Niigata Prachtige Utsuri\'s en GinRin exemplaren De Yagenji Koi Farm van Isiahara en zijn beide zonen kijkt uit over een prachtige vallei met tientallen mudponds en tegen de hellingen van de heuvels ligt het dorpje Mushigame. Mushigame is een dorpje waar beroemde kwekers hun farm hebben en hier treffen we ook de farm van de familie Yagenji. Ishihara San is kweker van verschillende soorten Koi waaronder hoge kwaliteit Go Sanke maar heeft zijn bekendheid vooral te danken aan de kweek van Shiro Utsuri en Ginrin exemplaren. Net buiten het dorpje Mushigame, bergafwaarts, ligt tegen een heuvel de farm met de Koihuizen waarin de Koi wordt ondergebracht. Na binnenkomst in het grote Koihuis tref je in kraakhelder water een overvloed aan van deze indrukwekkende verschijningen. Hier vind je de allermooiste Nissai en Sansai+ exemplaren die deze kwekers voortbrengen. Een tweede Koihuis staat op enkele tientallen meters afstand waarin de Tosai is ondergebracht. Bij binnenkomst in dit fraaie Koihuis zwemmen duizenden Tosai je tegemoet, verwachten voer toegeworpen te krijgen en krioelen over elkaar heen, om vooral maar wat voer te pakken te kunnen krijgen. Bij iedere stap die je vervolgens doet wordt je gevolgd door een wolk van Koi met happende gretige bekjes. Het blijft een fascinerend schouwspel om deze duizenden Koitjes bij elkaar te zien. Tosai van Yagenji is van hoge kwaliteit en altijd in ons assortiment vertegenwoordigd. Diep Sumi met een diepblauwe pigmentatie Kenmerkend voor de Utsuri variëteit is het diepe Sumi en het sterke wit. Sumi komt bij veel meer variëteiten voor in veel verschijningen, van zwart tot diepblauw. Het Sumi met een diepblauwe pigmentatie, voortkomend vooral bij de Utsuri\'s is volgens vele de meest fraaie. Zo kennen we ook het Sumi van de Sanke, Showa en het Sumi bij de Kumonryu. Veelal is het Sumi bij de meeste soorten stabiel aanwezig maar het kan zich ontwikkelen tot in de diepste huidlagen. Dit Sumi heeft enkele jaren nodig om zich sterk te ontwikkelen en kan tot die tijd vertroebeld worden door andere pigmenten die minder diep in de huidlaag voorkomen. Naast Utsuri\'s vind je op deYagenji Koi Farm ondermeer: Go-Sanke, Tancho, Ogon, Kikusui en Yamatonoshiki waaronder veel GinRin en Doitsu variaties.
Foto: 187/0Foto: 187/1Foto: 187/2