Nieuws RSS


INTERKOI SHOW

Meer informatie 18-01-2009

Op 25 en 26 april 2008 presenteren de Koi Liebhaber am Niederrhein (KLAN) de 16e Interkoi . Hun show vindt plaats op de zelfde locatieals vorig jaar: de Niederrhein Rheinberg-hal in Rheinberg. Na afloop van de Duitse koishow kun je op deze website een verslag verwachten. Bezoek voor meer informatie de Interkoi website.
Foto: 216/0

PIP : HET WERKT

Meer informatie 15-01-2009

Wat is PIP – Probiotica In Progress? De PIP producten zijn een nieuwe generatie onderhoudsproducten, waarbij goede bacteriën worden gebruikt om het risico op aanwezigheid van slechte micro-organismen te verlagen. Wat zijn probiotica? Dit is een term die gebruikt wordt voor veilige, goede bacteriën die een gezondheidsbevorderend effect hebben op mens en dier. Hoe werkt PIP Pond Plus? Via PIP Pond Plus worden goede bacteriën in het water gebracht die onmiddellijk alle overbodige voedingsstoffen wegwerken, die anders ter beschikking staan van ziektekiemen. Aangezien de PIP-bacteriën heel actief zijn, zullen ze het watersysteem domineren en zorgen ze voor een gezonde en stabiele microflora. Is PIP Pond Plus een ontsmettingsmiddel? Neen, er is geen enkel afdodende werking op andere bacteriën. Zodoende kunnen ze geen aanleiding geven tot resistentie onder de ziektekiemen. Wat doet PIP Pond Plus voor mijn vijver? Pip Pond Plus zorgt voor een goede microbiële samenstelling van uw vijverwater. De biofilm die in vijvers gevormd wordt en zorgt voor vertroebeling van het water, vervuiling van de filter en ontwikkeling van ziektekiemen, wordt op korte termijn afgebroken. Het resultaat is een heldere en zuivere vijver met een gezonde en hygiënische samenstelling van het water. Moet ik andere bacteriën toevoegen als ik PIP Pond Plus gebruik? Neen, de beste werking met PIP Pond Plus wordt bekomen wanneer er geen andere toevoeging meer gebeurd. De PIP bacteriën stimuleren bovendien de vereiste stikstofcyclus in de filters. Indien door omstandigheden medicatie toch vereist is, wordt aangeraden meteen na de behandeling PIP Pond PLUS toe te voegen om de microflora snel stabiel te krijgen. Is PIP Pond Plus veilig voor mens en milieu? PIP Pond Plus is neutraal, onschadelijk, volledig biologisch afbreekbaar, niet corrosief, niet schuimend en niet brandbaar. Het is een volkomen veilig product voor mens en dier. Wat als ik stop met PIP Pond Plus of het gebruik onderbreek? De probiotische bacteriën in de PIP producten koloniseren de omgeving en zorgen voor een stabiele microflora. Ze vertonen daarbij een nawerking van enkele dagen, maar een frequente aanvoer van nieuwe PIP bacteriën is noodzakelijk om de werking optimaal te houden. Een onderbreking van langer dan 14 dagen wordt niet aangeraden. Wat zijn de gevolgen van een overdosis PIP Pond Plus? Een te geconcentreerd gebruik van de PIP producten zal enkel aanleiding geven tot een hoger aantal goede bacteriën. Dit heeft enkel positieve gevolgen en zorgt voor een langere nawerking van de producten. Hoe worden de PIP Pond Plus producten best gestockeerd? Gezien de aanwezigheid van levende probiotische bacteriën in de producten is een opslagplaats met een temperatuur van 10°C tot 30°C aanbevolen. Direct zonlicht wordt afgeraden. TESTEN IS MOGELIJK BEZOEK DE WINKEL 24 JANUARI VOOR DE DEMO.......
Foto: 210/0

IN THE PICTURE: DAINICHI

Meer informatie 14-01-2009

Futoshi Mano die beter bekend is onder de naam Dainichi koifarm kweekt voornamelijk Go-Sanke (Kohaku, Sanke en Showa) Zijn Koifarm, inclusief mudponds, beslaat de enorme oppervlakte van 250.000 m2 De naam Dainichi doet vermoedelijk al een belletje bij u rinkelen. De Dainichi familie kweekt namelijk al generaties lang koi en is grondlegger van de beroemde Dainichi bloedlijn. De Dainichi bloedlijn is ontstaan uit kruisingen met de Torazo, Izuma en Jinbei bloedlijnen. De Dainichi koi kenmerken zich door een dieprode kleur die scherp afgetekend is, in combinatie met een helderwitte huid. Het zwart komt verspreid voor in kleinere patronen. De Dainichi koi bezitten een zeer goede lichaamsbouw. Wij zijn zeer bevoorecht om 2 keer per jaar bij Mano te mogen \'handpicken\' Ondertussen hebben we een aantal van zijn \'tategoi\'aangekocht die in de mudponds doorgroeien Er wordt niet stilgezeten op de Dainichi Farm, ouderparen uit de Dainichi bloedlijn worden namelijk gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe bloedlijnen, een voorbeeld hiervan is de Matsunosuke bloedlijn. Video Sakura: Grand Champion All Japan Show 2007
Foto: 207/0Foto: 207/1Foto: 207/2

INTERVIEW: OTSUKA

Meer informatie 12-01-2009

Yoshikazu Otsuka (Otsuka Koi Farm) De Asagi geproduceerd door Mr Otsuka\'s won de categorie Grand Champion op de 34e en 35e All Japan Combined Nishikigoi Show, die gevestigd zijn reputatie als een Asagi producent. Hij is ook de verbetering van het niveau van zijn Goshiki Showa en Goshoku Sanke en heeft blijk gegeven van zijn vermogen door gerangschikt als een van de top-winnaars in de \'Goshiki Categorie\' op verschillende koi shows. Deze keer een interview met hem personlijk: Otsuka Koi Farm is opgericht in 1962, maar full-time Nishikigoi productie werd gestart in 1984, toen kwam ik terug van de opleiding. Na mijn afstuderen aan de middelbare school, ik kreeg de opleiding van 2 jaar onder begeleiding van Yokio Isa (Maruyo Koi Farm) die is mijn vader\'s oudste broer. Ik ben er vrij zeker dat het hetzelfde is met andere mensen, maar voor mij de \'productie\' is iets wat je jezelf leert, en door het kijken naar de ervaren fokkers. Toen ik over de Koi bedrijf van mijn vader, ik had een vijver van slechts ongeveer 2,5 hectare, want ik was geen specialist, maar binnen in de afgelopen 20 jaar, ik steeg tot ongeveer 11 hectare. Wij produceren nu vele variëteiten zoals Ochiba, Goshiki Sanshoku, Goshiki Showa, Goshiki, Asagi, Kigoi, Gosanke, Chagoi, en de Doitsu afstammings. Onze bekendste variëteit is ongetwijfeld Asagi, Goshiki Sanke en Showa Goshiki. Onze Asagi won de categorie Grand Champion voor de tweede keer in een rij op All Japan show. Onze Goshiki Sanke en Goshiki Showa Ook zijn gerangschikt runners-up in de categorie en Goshiki hebben bereikt erkenning. Mensen hebben verschillende smaken in Koi, maar ik probeer hard voor zo veel mogelijk mensen te laten genieten van Otsuka koi. Ik wil gewoon prachtige Koi produceren zodat dat ik mezelf zal tevreden kan zijn, ondanks wat de anderen zeggen. Het zou prachtig zijn als mijn klanten zijn tevreden met Koi die overtuigend voor mij. In de toekomst zou ik graag een merk van Koi die in ieders ogen alleen door het horen van de naam \'Otsuka Koi Farm.\' Sinds Niigata is de geboorteplaats van de Nishikigoi, zijn er vele, vele fokkers. Elke kweker heeft zich ertoe verbonden meer mooie Koi. Dat wordt een felle concurrentie, die helpt bij het maken van hoge kwaliteit Koi. U kunt niet uniek door Koi die zijn hetzelfde als de anderen \', en je kunt niet winnen wedstrijden zonder uniekheid. Iedereen werkt hard om dagelijks hun kenmerken en te proberen om een nieuwe variëteit. Het duurde ongeveer 6 jaar voor mij te stabiliseren mijn Goshiki Sanshoku en Goshiki Showa. Ik denk dat een dergelijke ambitie en rivaliteit zijn de kracht van Niigata de Nishikigoi en zijn de redenen van hun fascinatie.
Foto: 201/0Foto: 201/1

BEKKO: DE UITLEG

Meer informatie 11-01-2009

Bekko. Bekko zijn niet-metaalkleurige koi die geel, rood of wit zijn met sumi-vlekken op het lichaam. Bekko worden dikwijls verward met Utsuri; maar Utsuri zijn zwart met gele, rode of witte vlekken. Men kan eigenlijk stellen dat een Shiro Bekko een Sanke is zonder hi. De sumi-vlekken moeten uiteraard mooi vol zwart zijn. De vinnen van de Bekko mogen wit zijn of sumi-gestreept. De tekening. De tekening op de Bekko is eenvoudig. De kleine sumi-vlekken zijn over het ganse lichaam verdeeld. Op de kop van de Bekko mag geen sumi aanwezig zijn en de kleur op de kop moet gelijk zijn aan deze van de rest van het lichaam. Sumi-vlekken die op kleine puntjes lijken worden als niet mooi ervaren. Bij een Bekko is het algemeen beeld belangrijker dan het al of niet juist zitten van een bepaalde vlek. Aka Bekko : dit is een rode koi met zwarte vlekken. Aka Bekko met een mooi rode kleur zijn zeer zeldzaam. Meestal is de kleur dan ook eerder oranje getint. Shiro Bekko : worden dikwijls verward met Shiro Utsuri. De vis moet een sneeuwwitte huid hebben en zowel op de kop als de rest van het lichaam. Doitsu Shiro Bekko zijn zeer prachtig als ze geen grote doitsu-schubben op de rug hebben. Ki Bekko : dit is een gele koi met zwarte vlekken. Ki Bekko worden dikwijls verward met Ki Utsuri.
Foto: 194/0